Preskoči na vsebino

Bolečine v križu, kolenih ali vratu? Kaj storiti?

Ali se soočate s katero izmed naslednjih težav:

  • Bolečine v križu
  • Bolečine v kolenu
  • Bolečine v vratu

To so pogoste težave, s katerimi se sooča veliko ljudi. Bolečina v križu, kolenih in vratu se najpogosteje pojavljajo predvsem pri starejših, a niso neobičajne tudi za mlajše. Sodoben način življenja tovrstne težave še poslabša, saj veliko časa preživimo v neudobnih položajih in izvajamo ponavljajoče gibe, ki dodatno obremenijo naše telo in zdravje. Natančno razumevanje vzrokov je ključno, če se želimo soočiti z bolečinami v svojem telesu.

Bolečine v križu

Nastanek bolečin v križu so lahko posledica nepravilne drže, dolgotrajno sedenje in pomanjkanje ustrezne telesne aktivnosti. Težave se lahko pojavijo tudi, če ne telovadimo pravilno ali pa, če treniramo samo specifičen del telesa. Priporočljivo se je tudi izogibati dvigovanju težkih predmetov Raznovrstne poškodbe ali obrabe hrbtenice so lahko tudi vzrok za bolečine v hrbtenici. Za lajšanje bolečin v križu je pomembno redno izvajanje vaj za krepitev hrbteničnih mišic, zdrava telesna teža in redno gibanje s pravilno držo.

Bolečine v kolenu

Bolečina v kolenu je pogosto posledica dolgotrajne športne aktivnosti ali prekomernega telesnega napora. S ponavljajočimi se gibi se sklep okvari, kar vodi do nepravilne drže in bolečine v kolenu, ki se lahko stopnjuje v kronično. Pri bolečini v kolenih je pomembno, da utrdimo sklepne vezi in povečamo gibljivost, zato so vaje predvsem raztezovalne in ne obremenitvene. Vaje za krepitev mišic je potrebno izvajati redno. S tem se ohranjanja prožnost in zmanjša tveganje za ponovne bolečine v predelu kolena.

Bolečine v vratu

Vzroki za nastanek bolečine v vratu so največkrat posledica slabe drže, še predvsem pri delu z računalnikom in prekomerni uporabi mobilnih naprav. Pri uporabi elektronskih naprav je treba ohraniti ergonomsko držo in si večkrat oddahniti s kratkim odmorom.

Splošni nasveti za soočanje z bolečinami

Za soočanje z bolečinami v križu, kolenu in vratu je najbolj pomembno, da vzdržujete aktivni življenjski slog in pravilno izvajate ustrezne vaje za mišice in gibljivost. Pomagajo lahko tudi naravni dodatki, kot je naša krema Ignis Calda, saj s svojimi aktivnimi sestavinami pomagajo in nadzorujejo območja, kjer se pojavi bolečina.

Preizkusite kremo IgnisCalda

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
    Moja košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino