Protibolečinska krema IgnisCalda (50 ml)

(14 mnenj strank)

Krema IgnisCalda je naravna krema za masažo telesa iz eteričnih olj. Je brez stranskih učinkov in je hitro vpojna, kar izrazito poveča mikrocirkulacijo. Blagodejno vpliva na boleče mišice in lajša bolečine v križu, kolenu in hrbtenici. Njen učinek se začuti že po prvem nanosu. Primerna je za vse tipe kože.

Točke protibolečinske kreme ignis kalda
Kaj vse naravna krema IgnisCalda lahko je: krema proti bolečinam v kolenu, grelna krema, krema za bolečine v križu, bolečina v kolenu, mazilo za išias,…

Blagodejna krema Ignis Calda učinkuje protibolečinsko

Ignis Calda krema je povsem naravno mazilo, ki blagodejno vpliva na mestih, kjer nastopijo bolečine. Je prijazna do kože, saj je ne draži in je brez stranskih učinkov.

Kaj krema nudi?

Manj je več!
Igniscalda je sestavljena iz zgolj štirih sestavin

 • Kafra, ki se uporablja kot rahel lokalni anestetik in antibiotik,
 • Mentol, ki kožo prijetno hladi in obenem učinkuje protibolečinsko.
 • Eterično olje rožmarina in
 • Eterično olje evkaliptusa, ki oba pozitivno vplivata na počutje ter zraven še blažita bolečine.

Sestavine so dobro znane po svojih blagodejnih vplivih na telo, njihova kombinacija pa uporabniku omogoča vzpostavitev naravnega ravnovesja in sproščenosti.
Več o delovanju naravnih sestavin kreme si lahko preberite v poglavju Sestavine.

Uporablja se lahko pred in po obveznostih

Poleg tega, da je krema proti bolečinam naravna, je tudi dobro vpojna. Ob nanosu se brez težav hitro vpije, tako da ni potrebe po zamudnem masiranju oziroma vtiranju kreme.
Ni mastna in ne pušča madežev na oblačilih, zato jo lahko brez skrbi uporabljamo tudi zjutraj pred službo. Ima blag vonj, ki pa hitro zbledi in je povsem nezaznaven.

Zakaj je to krema za mišice in sklepe?

Zaradi premišljeno izbranih naravnih sestavin krema zato pomaga tudi pri bolečinah v mišicah ali v sklepih, saj spodbuja mikrocirkulacijo. Enostavno povedano, nadomesti naš normalni odziv na bolečino – ročno masiranje za ublažitev bolečine.

Na prizadeto področje deluje s prijetnim toplo – hladnim, rahlo pekočim občutkom. Zato zaradi kombiniranega delovanja učinkuje kot masažna krema za boleče mišice (za bolečine v mišicah, za poškodbe mišic, za sproščanje mišic) in bolečine v sklepih tudi za stare poškodbe. Pomaga pa tudi če vam težave povzroča karpalni kanal.

Kaj pa ponavljajoče bolečine v hrbtu, bolečine v vratu in bolečine v kolenu?

To so pravzaprav najbolj pogosta vprašanja, ki nam jih zastavljajo poslušalci ali vsi, ki so za kremo nekje že slišali. Pojasniti moramo, da tako kot nobena starostna težava ne pride v dnevu ali tednu, ampak se razvije skozi leta, tudi krema IgnisCalda ne pomaga čez noč. Krema ni zdravilo, je pa učinkovito pomagalo za bolečine oziroma kar protibolečinska krema, kot jo radi imenujejo naši kupci. In pri uporabi je potrebno samo nekaj potrpljenja. Je primerna za blaženje praktično vseh bolečin in za nekatere kupce (veseli smo, da to slišimo) je nepogrešljiv izdelek njihove domače lekarne.

Krema pomaga, vendar je potreben čas

Najpogostejši napaki pri uporabi kreme sta:

 • neredna uporaba in
 • pomanjkanje potrpežljivosti.

Olajšanje se po navadi začuti že v prvih dnevih uporabe vendar je, da trdovratnejše bolečine izzvenijo (bolečine v križu, bolečina v kolenu, bolečine v hrbtu in z njimi povezane težave) potrebna daljša uporaba vsaj 2-krat dnevno, da se doseže učinek “deep relief“). Več o uporabi in delovanju kreme si preberite v poglavju Uporaba.

Za kaj vse naši prijatelji kremo uporabljajo

Mazilo proti bolečinam “IgnisCalda” si namažite na boleča mesta, ko se pojavijo:

Bolečine v hrbtu

Težave z bolečino v hrbtu so pogoste in marsikomu hitro poslabšajo kvaliteto življenja. Izvor ima v vratnih vretencih in pogosto seva v ramena in komolce. Posledica so slabo gibljive roke z oteženim gibanjem. Razvije se lahko tudi glavobol, vrtoglavica, mravljinčenje prstov in posledična nespečnost

 • bolečine v hrbtenici
 • bolečine v vratni hrbtenici
 • bolečine v vratu in hrbtu

Bolečine v kolenu ali obeh kolenih

 • boleče koleno
 • bolečine v kolenu pri počepu
 • bolečine v kolenu ponoči
 • bolečina na zadnji strani kolena
 • bolečina na notranji strani kolena
 • bolečina na zunanji strani kolena

Bolečine v križu

Bolečina se pojavi v ledveno-križnem predelu in se nadaljuje po stegenski mišici preko kolena do prstov na nogi. Pogoste so pekoče noge, ki se še posebej rade pojavijo ponoči in so posledično vzrok nespečnosti.

 • bolečina v križu
 • bolečina v križu in nogi

Poškodbe

 • zvini
 • zlomi
 • udarci
 • modrice
 • podplute

Bolečine v mišicah

 • boleče mišice
 • poškodbe mišic
 • sproščanje mišic

Ostali primeri, ko je uporabnikom krema pomagala

 • težave s ščitnico
 • želodčne težave
 • boleča menstruacija
 • bronhitis
 • nahodi in alergije
 • vnetje ledvic
 • težave z ožiljem
 • bolečine v gležnju
 • sindrom kapralnega kanala

Tisti, ki jo redno uporabljajo, so s kremo zelo zadovoljni, kar dokazujejo številne pozitivne povratne informacije naših uporabnikov.

Uporaba kreme je povsem preprosta in enostavna

Kremo v tankem sloju vsaj dvakrat dnevno (zjutraj – zvečer) nanesemo na kožo, ni je potrebno vtirat, saj je njena posebnost in prednost v tem, da ima zelo dobro vpojnost. Po potrebi jo lahko uporabimo tudi več krat na dan (tri do petkrat). Krema IgnisCalda je na trgu od leta 2013, uporablja jo zelo veliko rednih uporabnikov že vrsto let, ki so nad njenim učinkom in delovanjem dobesedno navdušeni.

Zaradi  zadovoljstva pa v veliki meri širijo njeno ime ter učinke oziroma delovanje od ust do ust naprej. K velikemu številu zadovoljnih uporabnikov pripomore jamstvo (GARANCIJA) na zadovoljstvo, ki je ključnega pomena pri novih uporabnikih, hkrati pa tudi varovalo novih uporabnikov, v primeru, da ni zaznanih sprememb o delovanju kreme ignis calda.

Pri redni uporabi kreme IgnisCalda, se lahko pojavijo tudi določene reakcije

Krema IgnisCalda izrazito spodbuja mikrocirkulacijo, zato se lahko na koži pojavi rdečina (kot da bi nas opeklo sonce), ki v roku 30 – 60 minut izgine. Pri posameznikih se pojavi bodisi prijeten, nežno vroč občutek, lahko pa tudi občutek hlajenja. Vsi ti pojavi nastanejo pri normalnem delovanju kreme. V določenih primerih, se lahko bolečina tudi nekoliko poveča. V kolikor ob morebitnih reakcijah preide do dvoma ali strahu za nadaljnjo uporabo, priporočamo, da nas kontaktirate na našo brezplačno telefonsko številko 080 17 33 in se pogovorite z svetovalcem.

 

Opozorilo

Krema IgnisCalda se ne sme nanašati na odprte rane in predele, kjer je prisotna sluznica (usta, oči, spolovilo). Uporabo kreme IgnisCalda odsvetujemo nosečnicam in otrokom do tretjega leta starosti, ter tistim, ki imajo potrjeno alergijo na evkaliptus, rožmarinovo olje, kafro ali mentol. Sama krema ne povzroča alergij, zato jo vsi lahko normalno uporabljamo.

 

Nekaj opisov aktivnih sestavin v kremi IgnisCalda

ROŽMARIN

Kratek opis:
Rožmarin je aromatičen zimzelen grm, ki izvira iz Azije, dandanes pa je bolj tipičen za celotno mediteransko področje. Sledove rožmarina so našli tudi v egipčanskih grobnicah, znano je tudi, da so ga antični Grki imeli za simbol regeneracije in dobrega počutja.

Rožmarin uporaba in delovanje:
Olje iz rožmarina deluje stimulativno, pospešuje krvni obtok ter osvežuje in razkužuje. Zanj velja, da poživlja in pozitivno učinkuje na miselne procese. Uporablja se za stimulativne masaže telesa in kopeli ter v kozmetičnih pripravkih za masažo bolečih mišic in sklepov. Znano je pozitivno učinkovanje rožmarina na rast las, zato ga pogosto najdemo v raznih tonikih za nego lasišča in preprečevanje prhljaja. Rožmarinovo olje za masažo je primerno tudi za odišavljanje prostorov saj deluje poživljajoče.

EVKALIPTUSOVO OLJE

Kratek opis:
Za eterična olja pogosto slišimo, da so kar “duša” rastline. Rastlinam dajejo značilni vonj, nam pa pomagajo pri raznoraznih težavah in boleznih. Seveda pa moramo pri izbiri eteričnega olja paziti, da je le to kvalitetno in kar se da naravno, saj bo le tako vsebovalo vse snovi, ki sicer delujejo tako pozitivno na naše dobro počutje. Vonj eteričnega olja evkaliptusa je svež in pikanten. Ima značilno oster kafrast vonj in lesne podtone. Eterično olje evkaliptusa je verjetno eno izmed najbolje poznani eteričnih olj.

Evkaliptus uporaba:
Evkaliptusovo olje deluje močno analgetično, antibakterijsko, antirevmatsko, antiseptično, deodorantno, diuretsko in se je včasih uporabljalo kot zdravilo pri mrzlici. Posebno koristno je eterično olje evkalipta pri:

 • prehladih, gripi in ostalih obolenjih dihal,
 • olajša izkašljevanje,
 • zbistri misli in pomaga pri glavobolih,
 • močno odganja insekte in pomaga pri pikih,
 • lajša bolečine, ki spremljajo obolenja kože (npr. pasovec),

Eterično olje evkalipta se uporablja v aromaterapiji, masažnih oljih in kopelih. Inhalacija/aromaterapija je koristna predvsem pri prehladih in obolenjih dihal. V direktnem kontaktu, razredčen v kremah ali z nekaj kapljicami v sproščujoči kopeli pa spodbuja pomaga pri glavobolih (hladni obkladki z dodanimi kapljicami evkalipta), blaži bolečine pri poškodbah kit in mišic ter spodbuja krvni obtok.

MENTOL

Kratek opis:
Mentol lahko pridobivamo naravno iz aromatičnega olja pridobljenega iz poprove mete (Mentha piperita) ali sintetično. Je brezbarvne do bele barve, vodotopna, voskasta snov, s tališčem malce nad sobno temperaturo. Kljub temu, da poznamo osem različnih oblik molekule (stereoizomer) mentola, se v naravi nahaja vedno v samo eni obliki in sicer kot L – mentol (levomentol).
Zaradi svojega hladilnega učinka ga pogosto uporabljamo v izdelkih namenjenih za lajšanje draženja kože, vnetega grla, zamašenega nosu, težav pri sončnih opeklin ter bolečinah v mišicah in sklepih. Pogosto ga najdemo tudi v drugih proizvodih kot so zobne paste, sredstva za lajšanje kašlja, balzami za ustnice, žvečilkah in cigaretah.

Mentol uporaba:
Mentol v gelih in kremah, ki se nanašajo na kožo, stimulira kožne receptorje za mraz. To omogoča hladilni občutek ob stiku s kožo. Stimulacija receptorjev daje občutek hlajenja, medtem ko se realna temperatura kože ne spremeni. Poleg hladilnega učinka, ima tudi protibolečinsko delovanje. To delovanje poteka na dva načina: z vezavo na bolečinske receptorje v koži zamaskira občutek bolečine, z vezavo na nebolečinske receptorje (receptorje za mraz) pa daje občutek hlajenja in s tem preusmeri pozornost.

Mentol deluje tudi na prevodnost žil. Na začetku povzroči oženje žil in manjši pretok krvi, ter posledično pri poškodbah zmanjšuje otekanje poškodovanega tkiva. Kasneje temu sledi širjenje žil in s tem povečanje pretoka krvi. Obnova poškodovanega tkiva je pospešena.

 

KAFRA

Kratek opis:
Kafra
je voskasta aromatična snov in ne rastlina. Pridobiva se iz drevesa kafrovca (cinnamomum camphore) lahko pa tudi sintetično. Naravna kafra deluje kot rahel lokalni anestetik in antibiotik. Eterično olje kafre se pridobiva s parno ekstrakcijo iz zdrobljenega lesa, vej in korenin drevesa kafrovca. To je veliko drevo z zelo dolgo življenjsko dobo in mora biti staro vsaj 50 let, da je primerno za ekstrakcijo. naravna rastišča kafrovca se nahajajo na Kitajskem, Tajvanu in Japonski.
kafrino olje je zelo močno in potentno zato ga uporabljamo v minimalnih količinah v aromaterapijah. Olja nikoli ne smemo uporabiti pri svojih mešanicah masažnih olj, prav tako naj se ga izogibajo nosečnice, astmatiki( mi imamo manjšo koncetracijo zato lahko uporabljajo tudi asmatiki to je mišljeno za čisto obliko) ter ljudje z epileptičnimi napadi.

Vonj kafrovega olja je zelo oster, svež in začimben in se odlično meša z eteričnimi olji kamilice, melise, rožmarina, sivke in kajeputa.
Uporablja se predvsem v klasičnih zeliščnih zdravilih za zunanjo rabo kot učinkovit antirevmatik, blag antiseptik in analgetik. Kafrino eterično olje močno poživlja. Uporablja se pri depresiji, nespečnosti, uporabljamo jo v hladilnih obkladkih za sveže modrice in izvine, za zmanjšanje oteklin. Olje deluje analgetično, antidepresivno, antiinflamatorno, antiseptično, karminativno, diuretsko, hipertenzivno, insekticidno, laksativno, vermicidno, stimulativno.

Delovanje in uporaba:
Kafrino olje se v glavnem uporablja v izparilnikih in kot dodatek hladnim kompresam pri na primer odrgninah in zvinih.
Pri negi kože se uporablja za zdravljenje aken, vnetij, mastne kože in mozoljev. Uporablja se za zdravljenje depresij, aken, vnetij, artritisa, bolečih mišic, zvinov, revmatizma, bronhitisa, kašlja, prehladnih in gripoznih obolenj ter infekcijskih bolezni. Lahko ga v minimalnih količinah dodajamo kremam saj deluje protivnetno, uspešno se bojuje proti aknam, rdeči koži, opeklinam in razpokanim bolečim rokam. Učinkovito tudi odganja insekte.

IgnisCalda FAQ

Krema je pakirana po 50 ml.
Nobena SanaAmicus krema ne zdravi, ampak lajša in izboljšuje kvaliteto življenja!
Krema je povsem naravna, brez dodatkov, zato posledično ni stranskih učinkov.
Časovno načrtovanje predvidenega uspeha je zelo nehvaležno in praktično nemogoče. Vsako telo se razlikuje, kakor tudi težave in doslednost pri uporabi sami uporabi.

Zadajmo si cilj, da kremo redno vsaj 2x dnevno uporabljamo naslednja dva meseca in v tem obdobju se po navadi že pokažejo prvi uspehi, kar pa ni nujno in zagotovljeno.
Priporočamo, da kremo redno uporabljate 2-krat na dan (ali vsaj vsak drug dan). Tudi takrat, ko se vaše stanje izboljša, z uporabo ne prenehajte prehitro, saj z redno uporabo vzdržujete doseženo stanje na dolgi rok.
Da bo krema zagotovo pomagala, se ne da predvidevati, kremo je potrebno le redno uporabljati in upoštevati navodila. V primeru nedelovanja, se po uporabljeni celotni količini (paket za nove naročnike) brezpogojno vrne kupnina za kreme.
Pri nas ni nič obveza, je pa priporočilo. Za razliko od ene kreme, pet krem zadostuje za približno dva meseca redne uporabe in v tem času je že realno pričakovati rezultat oziroma spremembe.
Pet krem zadostuje ca 6-8 tednov redne uporabe, to pa je čas v katerem se lahko realno stanje izboljša. Vsako naročilo, ki je manjše od pet krem, pa imamo bistveno manjše možnosti, da smo z kremo zadovoljni oziroma, da z njo dosežemo željeni uspeh.
Javno zagotavljamo, da vsem, ki upoštevajo navodila in so naročili 5 krem ignis calde, brezpogojno vrnemo kupnino za kremo brez dokazovanja in pošiljanja prazne embalaže na podjetje.

Pogoji za vračilo kreme so podrobneje opisani na tej povezavi TUKAJ.
Priporočamo, da jo uporabljate vsaj 2 x dnevno, zjutraj in zvečer, po potrebi lahko tudi več krat na dan.
Kreme ni potrebno vtreti, ker ima dober vpoj, to pa ne pomeni, da je ne smemo vtreti, če tako želimo.
Odvisno od težav in posameznika, ki jo uporablja. Za enako težavo imate lahko občutek gretja ali pa hlajenja.
Rok uporabe je 18 mesecev od datuma, ki je natisnjen na dnu lončka.
Krema se izdeluje v Republiki Srbiji. Kremo je možno kupiti samo in izključno pri podjetju SanaAmicus d.o.o., ni je pri nobenemu posredniku, in tudi v lekarnah ne.
Sestavine v kremi so povsem naravne in brez stranskih učinkov. Vsebuje rožmarin, evkaliptus, mentol in kafro. Več o sestavinah in njihovem delovanju si lahko preberete pod opisom sestavin kreme.
Kremo nanesemo na čelo, predel sinusov, lahko pa tudi pod nos, v kolikor ne bo moteče in neprijetno.
Najbolj idealno mesto za shranjevanje je hladilnik, ni pa pogoj. V poletnih mescih moramo paziti, da krema ni izpostavljena soncu in, da temperatura prostora ne presega 21 stopinj Celzija.
Pravilna količina kreme na koži je takrat, kadar začutimo, toploto, hlad ali pa se koža obarva rdeče barve, kot, da bi nas sonce opeklo. Ena krema zadostuje za 7-10 dni redne uporabe za eno težavo.
Krema je pakirana v zelo priročnem in uporabnem lončku.
Pri obrabi sklepov lahko pričakujemo le zmanjšanje bolečin, če le ta ni prehuda, v vsakem primeru pa svetujemo, da se posvetujte o nadaljnjem zdravljenju z vašim osebnim zdravnikom.
Glejte navodila ali kličite na modro številko 080 17 33.
Glejte navodila ali kličite na modro številko 080 17 33.
Pri možganski kapi se krema nanaša na prizadeta mišičevja, največkrat je to mečna mišica. Krema zelo dobro stimulira mikro cirkulacijo, kar posledično sprošča mišičevje, hoja oziroma korak pa je posledično nekoliko lažji.
Na to vprašanje nimamo odgovora, ta odgovor bomo mi prejeli od vas.

14 mnenj za Protibolečinska krema IgnisCalda (50 ml)

 1. Franci

  Kremo uporabljam/o že vrsto let. Resnično pomaga pri raznih bolečinah, mi jo imamo predvsem za lajšanje tako migrenskih kot tenzijskih in drugih glavobolov. Krema je morda res cenovno med dražjimi, kljub temu, da jo vzamemo po 3 ali 5 v paketu. Jo priporočam tudi kot darilo.

 2. Ines (preverjena stranka)

  Odlična krema!

 3. Branko Čelik (preverjena stranka)

  S kremo IGNIS CALDA, katero uporabljam že več let, sem tako zadovoljen, da jo ob različnih priložnostih – za god, rojstni dan, kot pozornost ob obisku …, podarjam kot darilo. Saj vem, da sem prijatelju ali sorodniku prinesel res dobro darilo.

 4. Tatjana Rotar

  Odkar sem se posvetovala pri njih glede mravljinčenja rok; ker težava izvira iz hrbtenice mi roke ne mravljinčijo več! Hvala za vašo pomoč. Tatjana

 5. Tatjana Rotar

  Kremo uporabljam že nekaj časa. Najprej semjo uporabpjala za bolečine v ledvenem delu,za kolena itd. Pri glavobolu in prehladih je odlična. Zdaj mi služi pri otekanju nog. Spremlja me skoz,brez nje nisem nikoli. Hvala vam.

 6. Urška (preverjena stranka)

  Mene je ta krema rešila in me dobesedno ponovno postavila na noge. Pri 27 letih. Že sicer sem kronični bolnik, sedaj pa sem okrevala po bolezni in njenih posledicah kot so hude bolečine v nogah, slabost v nogah..Zmogla praktično nič.. Po 4 mesecih hudega, lahko rečem samo HVALA za to kremo!!

 7. Bojana

  Odlična krema!!!! Kljub kremici v majhni embalaži jo imaš, zaradi dobre mazljivosti, za zelo dolgo in tudi cena ni pretirana. Če ti pomaga je zdravilo (katerokoli) vredno vsakega denarja.

 8. Peter

  Meni je ok

 9. Višnja

  Jedna od boljih krema koja vrlo brzo smanjuje bol, jako ugodna za kožu, predivnog mirisa. Taman je učinkovita točno po uputi za upotrebu.

 10. Damjana

  Resnicno nisem verjela, da krema lahko deluje. Vzela sem 5 skatlic in jih podarila ljudem, ki jih imam rada. Vsem je krema pomagala in jo iz srca priporocam. Zahvaljujem se vam, da imamo tako dober proizvod v Sloveniji na voljo.

 11. Rina

  Super krema, res mi pomaga pri migrenah!

 12. Tomaž

  Pomaga, res pomaga!

 13. Kamkod

  Se strinjam, da je odlična krema. Krema mi je zares pomagala pri vseh bolečinah.
  Mislim pa, da je za kak euro predraga.

 14. marko.stanic

  Odlična krema !

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja