Conspersa moka

BREZ ADITIVOV IN KONZERVANOSV, BREZ UMETNIH BARVIL, NIZKA VREDNOST GLUTENA

Izdelano po specifikaciji 11/10. Moka Conspersa je sestavljena iz izbrane deloma klite pšenice. Zrna so klila v kontrolirani atmosferi in so nato mleta na počasi vrtečem mlinskem kamnu, da se ohranijo vsa koristna hranila in encimi. Priporočamo jo za pripravo kruha in peciva. Priporočamo jo pri ljudeh, ki imajo težavo s povišanim sladkorjem v krvi in vsem, ki bi radi jedli bolj zdrav kruh.

 

 

PREDLAGAMO UPORABO MOKE CONSPERSA, KER JE V NJEJ:

  • Zmanjšana količina škroba za lažjo prebavo
  • Manjša količina glutena
  • Izboljšana vsebnost vitamina C
  • Izboljšana vsebnost vitamina B kompleks
  • Izboljšana vsebnost karotena
  • Več koristnih encimov
  • Izboljšana vsebnost hranil s postopkom delnega klitja, ki zmanjša količino fitinske kisline in inhibitorjev, ki so normalno prisotni v neklitem žitu.

 

KRATKA NAVODILA ZA PRIPRAVO ZDRAVEGA KRUHA:

Odmerite 3 skodelice (za belo kavo) moke Conspersa in jo stresite v posodo, kjer boste mesili kruh. Dodajte kavno žličko sode bikarbone in kavno žličko soli. Po želji lahko še dodate jušno žlico sončničnih in bučnih semen, mletega lanu in podobno.

Vse skupaj zmešajte še suho, da se sestavine dobro premešajo in nato dodajte toplo vodo v količini ene skodelice za belo kavo. Vse skupaj dobro pregnetite, da je masa homogena in enakomerno vlažna. Iz tako zgnetenega testa oblikujte hlebček in ga postavite na pekač. Da se ne oprime posode, namesto olja uporabite peki papir. Vse skupaj prekrijte z ALU folijo in postavite v pečico, ki ste jo predhodno segreli na 150 do 160 stopinj Celzija. Po eni uri pečenja odstranite folijo in v ugasnjeni pečici pustite še 10 do 15 minut. Pečen kruh odstranite iz pečice in pustite, da se ohladi.

Če želite slajši kruh, namesto soli po želji dodajte suho sadje, cimet, vanilijo in podobno. Ne pozabite na sodo bikarbono!

Dober tek!

 

SESTAVINE MOKE:

Vlaga: do 15%
Pepel: od 1,4%
Ph vrednost: do 5
Alergeni: lahko vsebuje škrob in gluten
Neto količina v embalaži: 1 kg

Hraniti na sobni temperaturi

 

Naroči   Pogosta vprašanja